PlusKinderopvang

PlusKinderopvang verzorgt peuterspeelzaalwerk, kinderopvang, buitenschoolse opvang en tussenschoolse opvang op 6 basisscholen in de gemeente Meppel en 1 basisschool in de gemeente De Wolden. Pluskinderopvang valt onder de Stichting Kinderopvang Zuidwest Drenthe, die opgericht is door twee schoolbesturen: PCBO Meppel en VCPOZD. 

Meer informatie

PlusKinderopvang
Leonard Springerlaan 39
7941GX Meppel 
0522 726800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locaties gemeente Meppel
De Akker
Engelgaarde 31
7943LD Meppel

Anne Frankschool
KP.-Laan 20
7943CV Meppel

Het Kompas
Zuiderlaan 197c
7944EE Meppel

Stadskwartier
Catharinastraat 7,9 en 13
7941JD Meppel

Koningin Beatrixschool
Talent
De Vissersingel 1
7942EA Meppel

De Wel
Burgemeester Haitsmalaan 7
7948AC Nijeveen

Locatie gemeente De Wolden
De Heidevlinder
Heidelaan 1
7921EA Zuidwolde 

Locatie gemeente Westerveld
De Bron 
Hoofdweg 136 
8383EK Nijensleek 

Kindcentrum

Onderwijs en opvang, een doorgaande lijn

Een ontwikkeling die in het buitenland al gewoon is, vindt nu ook in Nederland plaats. Het gaat om de ontwikkeling van zogenaamde Kindcentra. In een Kindcentrum zijn onderwijs, opvang en peuterspeelzaalwerk zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor een doorgaande lijn, die van belang is voor de optimale ontwikkeling van het kind. 
Binnen een Kindcentrum vormen de medewerkers één team. Zij werken vanuit een gedeelde visie op kinderen. In het Kindcentrum worden organisatorisch zaken zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. De school en de kinderopvang kunnen gebruik maken van elkaars voorzieningen. 
In het Kindcentrum zijn de school en de peutergroep (peuterspeelzaal) vooral gericht op groei en ontwikkeling. Bij peuters en kleuters speelt uiteraard het spelend leren de hoofdrol. De opvang is meer gericht op ontspanning en spel. Op een speelse manier worden de kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling.
Voor ouders is het fijn dat ze op één adres terecht kunnen. In het geval van ziekte bijvoorbeeld hoef je je kind maar 1 keer af te melden. De medewerkers zorgen er wel voor dat de school en/of de opvang ook op de hoogte worden gebracht. 

PlusKinderopvang bieden wij op de volgende kindcentra aan: